ГоловнаПолітика

Україна відправила в Іран пошуково-рятувальну групу (оновлено)

Літак Міноборони України з експертами вилетів в Тегеран.

Україна відправила в Іран пошуково-рятувальну групу (оновлено)
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів у середу провів позачергове засідання, на якому було прийнято рішення направити до Ірану пошуково-рятувальну групу. До її складу увійдуть представники різних відомств, а також компанії МАУ, літак якої розбився недалеко від аеропорту Тегерана.

Про це йдеться у фейсбуці президента Володимира Зеленського.

"Сьогодні ввечері в Іран вилітає наш літак з фахівцями експертної та пошуково-рятувальної групи. Серед них - представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міноборони, МЗС, МВС, СБУ, РНБО, Державної авіаційної служби, Нацбюро з розслідувань авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами і «Міжнародних авіаліній України». Всі вони будуть залучені до розслідування, ідентифікації та репатріації тіл українців, загиблих в авіакатастрофі", - сказано в повідомленні.

Пресслужба прем'єр-міністра Олексія Гончарука підтвердила цю інформацію.

Для ідентифікації загиблих заплановано взяти ДНК-проби у їхніх родичів.

Оновлення. Літак з українськими фахівцями готується до вильоту в Тегеран, повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

На своїй сторінці в фейсбуці представник ОП оприлюднив фото літака, на якому вилетять до Ірану українські фахівці.

Оновлення 23:50. Літак Міністерства оборони України з групою експертів вилетів до Ірану, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилів.

"Побажаємо їм удачі і виконання поставлених завдань. Україна чекає вашого повернення", - написав він на своїй сторінці в фейсбуці.

Літак "Боїнг-737-800", що належав МАУ, впав через три хвилини після зльоту в Тегерані (Іран) з аеропорту Імама Хомейні. На борту разом з екіпажем було понад 176 осіб (у том числі 11 українців), усі вони загинули. Рейс PS752 мав прибути до Києва близько 8-ї ранку.

Іранська влада заявила, що в літака були проблеми з двигуном і він упав через технічну несправність, але в МАУ заявили, що нарікань на літак в екіпажу не було. Його випустили тільки 2016 року, а за два дні до катастрофи він пройшов технічне обстеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram