ГоловнаПолітика

"theБабель": підозрюваний у вбивстві Шеремета Антоненко вищий від чоловіка з камер відеоспостереження

Різниця може становити від 5 до 15 сантиметрів.

Андрій Антоненко, підозрюваний у вбивстві журналіста Павла Шеремета, вищий від чоловіка, якого зняли камери відеоспостереження в ніч перед злочином. Про це пише theБабель з посиланням на дані експертизи, яку проводили в серпні 2016 року.

Зріст чоловіка, знятого на відео, - 170 см +/- 3% (тобто 165-175 см). Адвокати Антоненка стверджують, що його зріст - 180 см.

У тій самій експертизі йдеться, що зріст жінки, яка закладала вибухівку і яку слідство ототожнює з лікаркою Юлією Кузьменко, становить 165 см +/- 3% (160-170 см).

Фото: thebabel.net

Нагадаємо, 14 грудня Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці головного підозрюваного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета - музиканта і військового Андрія Антоненка (Riffmaster). Запобіжний захід чинний до 8 лютого 2020 року.

За версією слідства, саме Антоненко керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт й обрав час убивства. За Шереметом довго стежили, при цьому підозрювані для маскування нібито використовували перуки, сонцезахисні окуляри і змінний одяг.

За кілька днів до злочину одна з підозрюваних - Яна Дугарь - нібито двічі приходила на вулицю Івана Франка, щоб установити, де Шеремет паркує автомобіль.

Після чого вночі 20 липня 2016 року Юлія Кузьменко в присутності Антоненка нібито прикріпила до днища машини саморобну бомбу, для виготовлення якої була використана вибухівка "гексоген" з елементами ураження протипіхотної міни МОН-50 і електродетонатором з дистанційним управлінням. Вранці того самого дня, за версією слідства, вона дочекалася, коли Шеремет сяде в машину, під'їде до перехрестя, і активувала вибуховий пристрій.

У результаті вибуху журналіст отримав тяжкі травми і помер. Докладно про цю справу можна прочитати в матеріалі LB.ua "Принт на одязі, "сакральна жертва" та рюкзак сапера: які докази показала поліція у справі Шеремета?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram