ГоловнаПолітика

Зеленський привітав Санчеса з обранням главою уряду Іспанії

Президент України сподівається на поглиблення відносин з Іспанією.

Зеленський привітав Санчеса з обранням главою уряду Іспанії
Педро Санчес c супругой
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський привітав Педро Санчеса з обранням головою уряду Іспанії та висловив сподівання на подальше поглиблення двосторонніх відносин із цією країною.

Про це Зеленський написав у своєму Twitter.

"Мої щирі вітання Педро Санчесу з обранням главою уряду Іспанії. Упевнений у подальшому поглибленні двосторонніх відносин дружби і співпраці між Україною та Іспанією", - зазначив президент.

Нагадаємо, сьогодні депутати іспанського парламенту підтримали кандидатуру лідера Соціалістичної робітничої партії Педро Санчеса на посаду прем'єр-міністра країни. Санчес переміг з перевагою лише у два голоси - 167 проти 165. 18 депутатів, у тому числі каталонські націоналісти, утрималися. Для затвердження прем'єра необхідно було, щоб число голосів "за" перевищило число голосів "проти".

Обрання Санчеса прем'єром дозволить уникнути чергових дострокових виборів у парламент.

Новий кабінет міністрів Іспанії буде коаліційним - соціалісти домовилися про співпрацю з лівою партією "Подемос". Кабінет також підтримують кілька регіональних партій. При цьому він не має більшості в парламенті.

Санчес виконував обов'язки прем'єра з весни минулого року, однак його кандидатура довго не була формально затверджена парламентом.

Читайте також матеріал LB.ua "Зростання поляризації і політичний тупик: результати парламентських виборів в Іспанії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram