ГоловнаПолітика

Пристайко: Президент розраховує на отримання військової допомоги від Німеччини

"Просто проаналізуйте, куди Німеччина експортує зброю. Чому не нам?"

Пристайко: Президент розраховує на отримання військової допомоги від Німеччини
Фото: Укринформ

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко вважає, що президент Володимир Зеленський сподівається на отримання військової допомоги від Німеччини.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Bild, опублікованому на сайті МЗС.

"Звичайно! Це не моя особиста думка. Всього кілька країн у світі надають військову підтримку Україні. Німеччина - один з найпотужніших експортерів зброї у світі, незважаючи на мирну зовнішню політику. Це озброєння потрібне і нам. Однак щоразу, коли наші фірми намагаються укласти контракти з німецькими підприємствами, ці домовленості зриваються останньої миті через неочевидні, ймовірно політичні, мотиви. Ми сподіваємося, що в майбутньому це зміниться. Просто проаналізуйте, куди Німеччина експортує зброю. Чому не нам? Ми, може, і неідеальна, але цілком демократична країна, яка змушена захищатися. Не можна цього не враховувати", - підкреслив Пристайко.

Міністр також зазначив, що єдиною запорукою нашого виживання для України є зарубіжна підтримка, міжнародний тиск і міжнародні санкції.

"Я - міністр закордонних справ, а він (президент, - ред.) повинен дбати про всю Україну. Відверто кажучи, питання війни на сході України не зовсім портфоліо для дипломатії. У той самий час оскільки єдиною запорукою нашого виживання є зарубіжна підтримка, міжнародний тиск і міжнародні санкції, то як міністр закордонних справ я глибоко залучений у цей процес. Я знаю наших друзів і знаю наших ворогів у світі, а отже, намагаюся відповідно давати президенту оптимальні поради. Я показую йому шляхи, які, на мою думку, допоможуть вийти з кризи", - додав Пристайко.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року Пристайко заявив, що Німеччина відмовила Україні у військовій допомозі, але висловив надію, що Берлін перегляне це рішення.

Раніше Німеччина виділила 1 млн євро на План дій Ради Європи для України. У травні Німеччина виділила Україні технічну і фінансову допомогу в розмірі 82 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram