ГоловнаПолітика

Помпео обговорив із Зеленським по телефону нову дату візиту в Україну (оновлено)

Держсекретар США також "високо оцінив засудження Україною нападу на посольство США в Багдаді".

Помпео обговорив із Зеленським по телефону нову дату візиту в Україну (оновлено)
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Державний секретар США Майк Помпео обговорив у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським нову дату його візиту в Україну.

Розмова відбулася 6 січня, повідомили в пресслужбі Державного департаменту США

"Вони обговорили ситуацію на Близькому Сході, і держсекретар високо оцінив засудження Україною нападу на посольство США в Багдаді. Держсекретар Помпео підтвердив рішучу підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України і наголосив на нашому довгостроковому стратегічному партнерстві", - йдеться в повідомленні Держдепу.

У пресслужбі українського президента додали, що Володимир Зеленський поінформував Помпео про результати, досягнуті на переговорах нормандської четвірки, і про плани з відновлення миру на сході України.

"Майк Помпео особливо відзначив звільнення полонених і привітав підписання важливого контракту на транзит газу в Європу", - додали в Офісі президента.

Нагадаємо, в грудні видання Politico писало про те, що США в січні готують візит Помпео в Україну для налагодження відносин між країнами.

Також 19 грудня про підготовку візиту Помпео в Україну повідомив помічник президента України Андрій Єрмак.

"На початок січня у нас запланована зустріч з держсекретарем США Майком Помпео. Думаю, що після цієї зустрічі буде більше чіткості і з можливим майбутнім візитом президента Зеленського в США", - заявляв помічник Зеленського.

За місяць до цього з'явилася інформація про те, що поїздка Помпео була запланована ще в листопаді, але візит був скасований через два дні після відповідної пропозиції.

30 грудня Помпео офіційно заявив, що летить до Києва, візит запланований на 3 січня. Вже 1 січня Держсекретар Штатів скасував візит у Київ і в низку інших країн через ситуацію в Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram