ГоловнаПолітика

"Казус Албана" нівелює міжнародні зусилля України щодо повернення Криму, - "Євросолідарність"

Політсила звернулася до правоохоронців за роз'ясненням.

"Казус Албана" нівелює міжнародні зусилля України щодо повернення Криму, - "Євросолідарність"
Фото: Макс Левин

У партії "Європейська солідарність" вважають, що "Казус Албана" нівелює міжнародні зусилля України щодо повернення Криму з-під російської анексії і закликають правоохоронців дати відповідь, хто дав дозвіл на в'їзд співакові, який їздив до Криму в порушення українського законодавства.

Про це йдеться в заяві на сайті політсили.

"Несподівано швидко Володимир Зеленський почав втілювати в життя своє новорічне привітання "# какаяразніца". Очевидно, що він не усвідомлює, наскільки його особисте втручання і виступ шведського співака Dr.Alban в "95-м кварталі" можуть мати негативні наслідки для політики невизнання анексії Криму з боку Росії", - йдеться в повідомленні.

"Після ганебного звільнення "беркутівців" Зеленський вирішив показати всьому світу, що в його ручному управлінні не тільки система правосуддя, а й Служба безпеки ... Телефонне право "Зеленського в історії з Dr.Alban - це ще й очевидний конфлікт інтересів. Музиканта пустили в Україну за вказівкою президента для виступу в шоу-програмі компанії, від діяльності якої Зеленський отримує чималі роялті", - підкреслюють в "Євросолідарноості".

У політсилі зазначили, що новій владі пора зрозуміти, що треба захищати не інтереси "95-го кварталу" або своїх друзів і спонсорів, а всієї України.

"Правоохоронні органи повинні якомога швидше дати відповідь українському суспільству: хто і на якій підставі зняв заборону і дав дозвіл на в'їзд в Україну співакові, який своїми діями порушував територіальну цілісність України", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, в неділю розгорівся скандал навколо візиту Dr. Alban в Україні. Шведський співак, якому було заборонено в'їзд після концерту в анексованому Криму, виступив на шоу "Вечірній квартал" у Києві. Співак заявив, що це стало можливим після "втручання президента" Зеленського.

Пізніше глава Держприкордонслужби Сергій Дейнеко заявив, що президент не міг вплинути на рішення щодо пропуску співака Dr.Alban на територію країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram