ГоловнаПолітика

У Кабміні назвали ймовірну дату прийняття земельної реформи

Голосування за закон про землю можливе 14 січня.

У Кабміні назвали ймовірну дату прийняття земельної реформи
Фото: www.volganet.ru

Законопроєкт №2178-10 про обіг земель сільськогосподарського призначення може бути проголосований у Верховній Раді першого пленарного дня - 14 січня.

Про це повідомив радник прем'єр-міністра України з економічних питань Олексій Мушак.

"Розблоковано розгляд земельного закону 2178-10 у парламенті. За регламентом, текст до другого читання має бути надано за 10 днів до дати розгляду. Порівняльна таблиця з'явилася на порталі ВР щойно. Відповідно, першого пленарного дня, 14 січня, парламент уже може проголосувати за земреформу. Усі формальні процедури виконано. Тепер справа тільки за політичною волею і бажанням зробити реформу століття", - написав він у фейсбуці увечері 3 січня.

Також чиновник зазначив, що до 6 сторінок законопроєкту було подано 4018 поправок на 2528 сторінках. Понад 2000 із них стосуються референдуму. Саме слово "референдум" у таблиці змін зустрічається 4178 разів.

За його словами, усі правки об'єднано в 9 блоків, в кожному з яких підтримано системну правку. Розгляд у залі пропонують зробити за 119 статтею регламенту Верховної Ради.

Раніше сьогодні на сайті парламенту оприлюднено висновок Аграрного комітету і порівняльну таблицю поправок до законопроєкту про ринок землі до другого читання.

Нагадаємо, що в першому читанні законопроєкт про землю прийняли ще в середині листопада.

Згідно з опитуванням, проведеним Інститутом Горшеніна, 47,4% українців виступають проти запуску ринку землі для громадян України та українських компаній, 86,1% - для іноземців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram