ГоловнаПолітика

МЗС України стурбоване ескалацією ситуації на Близькому Сході

Україна наголошує на необхідності запобігання будь-яким актам помсти, які можуть стати загрозою для стабільності регіону.

МЗС України стурбоване ескалацією ситуації на Близькому Сході
Здание МИД Украины
Фото: предоставлено автором

Міністерство закордонних справ України стурбоване ескалацією ситуації на Близькому Сході після атак на базу операції "Непохитна рішучість" і посольство США в Іраку, а також дій у відповідь США в Багдаді.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС.

"Україна виходить з нагальної необхідності запобігти подальшій ескалації і будь-яким актам помсти, які можуть стати загрозою для стабільності регіону і глобальної безпеки", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про ліквідацію в Багдаді американськими військовими командувача іранського спецпідрозділу "Кудс" Касема Сулеймані і заступника командувача шиїтським ополченням Іраку Абу Махді аль-Мухандіса.

Раніше на військові бази в Іраку була здійснена серія нападів. Минулої п'ятниці іракська військова база К1 в районі міста Кіркук зазнала ракетного удару, в результаті якого загинув один американський військовий, ще кілька американських і іракських військовослужбовців отримали поранення. США звинувачують у цих атаках бійців, підтримуваних Іраном.

Пізніше верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї пообіцяв, що вбивство Касема Сулеймані не залишиться без помсти. Також Хаменеї оголосив загальнонаціональну триденну жалобу у зв'язку із загибеллю Сулеймані.

Організація Об'єднаних Націй закликала світ не допустити ще однієї війни в Перській затоці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram