ГоловнаПолітика

Прессекретарка Зеленського розповіла про основні досягнення на посаді

Юлія Мендель назвала три професійні правила, які виробила за час роботи.

Прессекретарка Зеленського розповіла про основні досягнення на посаді
Владимир Зеленский и Юлия Мендель
Фото: Деловая столица

Прессекретарка президента України Юлія Мендель розповіла про свої головні досягнення, а також про три професійні правила, які виробила за час перебування на посаді.

"Сьогодні 7 місяців, як я на цій посаді, а цього місяця виповнюється три роки, як потрапила в комунікації. Ділюся трьома правилами, які виробила за цей час", - написала Мендель у фейсбуці.

Перше правило, за словами Мендель, полягає в тому, що "меседж без контексту не має значення". "Які б меседжі не хотів донести спікер, поки він не створить контексту для інтерв'юерів, все сказане ним може бути поставлено в контекст розуміння ситуації інтерв'юерами. Словом, я розумію не те, що ти говориш, а те, що я чую. Ось чому інтерв'ю - один із найскладніших жанрів", - пояснила прессекретарка.

Друге правило - це відсутність виправдань. "Не треба виправдовуватися. У кожній ситуації повинна бути чітко виважений межа: де закінчується пояснення позиції, а починається виправдання. Виправдання ставить відразу в програшну позицію, адже спікер ніби вже визнає провину за собою..." - зазначила прессекретарка.

І третє правило - "якщо нема ідеї, лідера, події, не буде і якісної комунікації. Не беріться комунікувати непотріб. Це нівелює ідею і якісних комунікацій, і високої професійності, і сенсу життя. Комунікація непотребу чи порожнечі - це обман. А ніхто з нас не хоче присвятити життя обману", - вважає вона.

Серед головних досягнень Мендель відзначила перший профайл Володимира Зеленського в The New Yorker і першу обкладинку Time із ним. "Хоча основна заслуга тут, звичайно, не пресслужби, а самого Володимира Зеленського", - зазначила Мендель.

Нагадаємо, Мендель вибрали прессекретаркою Зеленського з 4 тис. кандидатів. Вона в різний час працювала на телеканалах ICTV, "Еспресо ТВ" і "Інтері". Кілька років як журналіст співпрацювала з The New York Times. Також вона писала для українського Forbes і американського Politico.

СNN зазначав, що Мендель могла допустити конфлікт інтересів, публікуючи статті в The New York Times під час конкурсу на посаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram