ГоловнаПолітика

Суд у Харкові відпустив обвинуваченого в потрійному вбивстві в рамках обміну утримуваними

Про те, що вбивцю звільняють у рамках обміну, зазначено просто в тексті постанови.

Суд у Харкові відпустив обвинуваченого в потрійному вбивстві в рамках обміну утримуваними
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Дзержинський районний суд Харкова в рамках обміну утримуваними особами на Донбасі відпустив з-під варти обвинуваченого в потрійному вбивстві Максима Мисяка. Йому змінили запобіжний захід на особисте зобов'язання.

Про це повідомив юрист Харківського антикорупційного центру Володимир Рисенко.

"Про те, що вбивця звільняється в рамках обміну, зазначено прямо в тексті постанови. Кілер готується їхати за поребрик. А СБУ готується вчинити злочин проти правосуддя і допомогти вбивці порушити цей запобіжний захід і уникнути правосуддя", - написав Рисенко у Facebook.

Максима Мисяка підозрюють у вбивстві харківського підприємця Ярослава Бисаги 1 серпня 2013 року і підприємця Євгена Слоневського та його знайомого Олега Літвінова 9 березня 2014 року, а також у підготовці замаху на тодішнього депутата Харківської обласної ради Ігоря Котвицького в червні того самого року. Крім того, Мисяку інкримінують зберігання вогнепальної зброї і вибухових пристроїв.

Раніше повідомляли, що в Одесі суд відпустив для обміну 11 підозрюваних у тероризмі. Російським бойовикам передадуть також фігуранта "справи 2 травня" Сергія Долженкова.

Також повідомляли, що на обмін підуть бойовики, які захопили Маріупольське ГУВС 9 травня 2014 року.

Напередодні надійшла інформація про включення в список на обмін "ексберкутівців", обвинувачених у розстрілі 49 активістів Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram