ГоловнаПолітика

В Одесі суд відпустив для обміну 11 підозрюваних у тероризмі

Їх вивезли на КПВВ "Майорське" під Горлівкою.

В Одесі суд відпустив для обміну 11 підозрюваних у тероризмі
Александр Шевцов, Игорь Удовенко, Евгений Подмазко и Екатерина Фотева
Фото: Думская

Приморський районний суд Одеси 27 грудня звільнив з-під варти 11 підозрюваних у скоєнні терористичних актів.

Думская з посиланням на джерело в СБУ пише, що до обміну готують підозрюваних у скоєнні серії вибухів в Одесі Олександра Шевцова, Ігоря Удовенка, Євгенія Подмазка і Катерину Фотєву, організатора вибуху під стінами обласного управління СБУ Володимира Грубника, а також низку інших осіб зі схожими обвинуваченнями.

Всіх "одеських терористів" вивезли на контрольний пункт в'їзду-виїзду "Майорське" у Донецькій області, де в неділю, 29 грудня, відбудеться обмін.

"Також днями з українських колоній почали вивозити і засуджених симпатиків Росії. Їх етапували до Київського СІЗО, звідки потім вивезли безпосередньо на місце обміну. Достовірно відомо про п'ятьох, серед яких - Костянтин Калашніков (13 років за диверсію на залізниці) і Денис Шатунов (10 років за організацію замовного вбивства, якому вдалося запобігти)", - пише Думская.

Крім цих осіб, за даними видання видання Таймер, російським бойовикам передадуть фігурантів таких справ, які зараз перебувають під домашнім арештом або заставою, зокрема фігуранта "справи 2 травня" Сергія Долженкова.

Напередодні повідомлялося, що на обмін підуть бойовики, які захопили Маріупольське ГУВС 9 травня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram