ГоловнаПолітика

Арахамія вважає, що нардепи повинні отримувати від 70 до 100 тис. грн зарплати

Проте він сумнівається, що депутат має право отримувати високу зарплату, якщо народ живе бідно.

Арахамія вважає, що нардепи повинні отримувати від 70 до 100 тис. грн зарплати
Фото: Анна Стешенко

Глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія висловив думку, що зарплата нардепів Верховної Ради повинна бути від 70 до 100 тис. грн, якщо суспільство має більш високі очікування від нардепів, ніж раніше. Про це він розповів журналу "Новий час".

"Зарплата депутата має бути вищою, якщо суспільство має більш високі очікування, ніж це було раніше. Називають різні суми - від 70 тис. грн до 100 тис. грн", - сказав Арахамія у коментарі журналу НВ.

Попри це Арахамія вважає депутатську зарплату "дуже делікатним питанням" і сказав, що не може дати однозначну відповідь, "чи має право депутат отримувати високу зарплату, якщо народ живе бідно".

"А що стосується фракції, то ви знаєте: у нас більшість - це дійсно прості хлопці. Є ті, кому важко. Особливо ті, хто переїхав до Києва з регіону і був змушений перевезти родину", - додав Арахамія.

Нагадаємо, 12 грудня повідомляли, що міністр юстиції Денис малюська заявив, що його не влаштовує зарплата у 29 тис. гривень, і він звільниться, якщо її не збільшать щонайменше до 80 тис. грн.

Після цього, він повідомив, що нещодавно отримав пенсію США, яка накопичилася у зв'язку з попередньою роботою. "Це понад 1 млн гривень, яких мені вистачить надовго. Тому питання заробітної плати особисто для мене знято", - додав міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram