ГоловнаПолітика

Кримінальні провадження проти Порошенка розсипаються, - адвокат

"Немає ніяких доказів будь-яких правопорушень".

Кримінальні провадження проти Порошенка розсипаються, - адвокат
Игорь Головань
Фото: Факты

Кримінальні провадження, відкриті щодо експрезидента Петра Порошенка, не містять складу злочину і не мають правових перспектив. Про це заявив адвокат Порошенко Ігор Головань, привівши в приклад справу про продаж "Кузні на Рибальському".

"Було кримінальне провадження щодо продажу акцій "Заводу" Кузня на Рибальському". Нагадаю, що саме ДБР на своєму сайті повідомляло, що це кримінальне провадження стосується нібито ухилення від сплати податків, легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом. Жодного разу ні керівництво ДБР, ні слідчі ДБР не могли назвати жодного податку, від якого хтось ухилився. Жодного разу вони не назвали сум цих податків.

Сьогодні ми маємо на руках акт - це результати документальної перевірки ВАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд" Прайм Ессетс Кепітал". Це саме юридична особа, яка здійснювала продаж акцій. У цьому акті детально описано угоду з продажу акцій акціонерного товариства "Завод "Кузня на Рибальському" і встановлено відсутність будь-яких порушень українського  законодавства в цій операції. Немає порушень податкового законодавства, валютного», - зазначив Головань.

Це, на думку адвоката, говорить про те, що це кримінальне провадження було порушено незаконно і сфальсифіковано. А глава ДБР Роман Труба і слідчі повинні понести за це покарання.

"Навіть президент Зеленський був змушений визнати, що ДБР зазнало повного банкрутства і провалу в своїй діяльності і вимагає заміни його керівництва. Я б відзначив, що не тільки керівництво вимагає заміни ... У Романа Труби не знайшлося слідчих, працівників ДБР, які могли б заперечити тим протизаконним діям, які відбувалися.

Ми знаємо про певну кількість кримінальних проваджень, учасником яких є п'ятий Президент Порошенко. Ми неодноразово говорили, що всі ці кримінальні провадження сфальсифіковані, за ними немає жодного складу злочину. Потихеньку всі ці кримінальні провадження розсипаються, і ми всі бачимо, що немає ніяких доказів будь-яких правопорушень з боку п'ятого Президента", - сказав Головань.

Це, на його думку, шкодить Україні і надає переваги державі-агресору в боротьбі з нею на міжнародній арені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram