ГоловнаПолітика

Медведєв заявив про готовність Росії скасувати санкції проти України

Москва очікує ініціативи Києва.

Медведєв заявив про готовність Росії скасувати санкції проти України
Фото: EPA/UPG

Росія готова розглянути питання про зняття санкцій з України за наявності ініціативи від української сторони.

Про це заявив прем'єр РФ Дмитро Медведєв, передає Интерфакс.

При цьому він не виключив відновлення контактів на урядовому рівні.

"Ми їм (Києву) завжди говорили: "Ми готові розглянути питання про санкції у двосторонньому порядку, але для цього повинна бути ініціатива з вашого боку, тому що ви їх на початку ввели", - сказав Медведєв у бесіді з журналістами.

Прем'єр РФ підкреслив, що Росія "все одно залишається для України найбільшим ринком і найбільшим торговим партнером, незважаючи ні на що". Він додав, що йдеться про мільярди доларів торгового обороту, що важливо і для Росії, і для України.

Медведєв згадав, що свого часу спілкувався з головою уряду України Арсенієм Яценюком, а вже з Володимиром Гройсманом "жодного разу не розмовляв".

"З нинішнім прем'єром (Олексієм Гончаруком, - ред.) у нас контакти перервані, ми не зідзвонюємося і не листуємося. Але віцепрем'єр Дмитро Козак з українським віцепрем'єром уже спілкувався, міністри енергетики вже спілкуються, тому я нічого не виключаю, хочуть - будь ласка", - сказав Медведєв.

У березні 2019 Україна ввела нові санкції проти Росії, під які потрапили 294 юридичних і 848 фізичних осіб. Обмеження торкнулися тих, хто будував Керченський міст і брав у полон українських моряків.

Раніше список санкцій, які Україна ввела проти Росії, налічував 1748 фізичних осіб і 756 юридичних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram