ГоловнаПолітика

Зеленський закликав мережі АЗС "реально" знизити ціни на пальне

Президент попросив відреагувати на зміцнення курсу гривні.

Президент Володимир Зеленський закликав мережі автозаправних станцій знизити ціни на пальне. Про це він заявив під час наради з представниками компаній-учасниць паливного ринку, нафто- і газовидобувної галузі та мереж автозаправних станцій.

Фото: president.gov.ua

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

"Ми звертаємося до вас з пропозицією більш активно відреагувати на зміцнення курсу і відповідно зменшити ціну на бензин. Не надати знижки, а (знизити ціну, - ред.) на табло", - сказав президент.

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Ніколайчук зазначив, що останнім часом ціни на бензин і дизельне паливо почали знижуватися. Також спостерігається тенденція зміцнення курсу гривні, тому пальне буде продовжувати дешевшати. Він констатував, що АЗС повинні більш суттєво зменшувати ціни на паливо, але замість цього вони нарощують виплати за бонусними програмами.

Представники компаній-учасниць паливного ринку зі свого боку відзначили проблему нелегальних АЗС. За їхніми даними, майже 25% автозаправних станцій працюють поза законом.

Президент пообіцяв активно боротися з нелегальним ринком.

За наявними даними, у зустрічі з президентом взяли участь ОККО, WOG, "Укрнафта", "Укртатнафта", Amic, Glusco, Sun Oil, KLO і "Укргазвидобування", пише enkorr.

За даними учасників зустрічі, як один з цінових орієнтирів від чиновників пролунала ціна $1,1/л (25,6 грн/л за поточним курсом), яка була на ринку в грудні минулого року. В Офісі президента цінових змін очікують від завтра, 24 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram