ГоловнаПолітика

Три партії заявили про перемогу своїх кандидатів на виборах в ОТГ

Перше місце, за попередніми підрахунками, - у самовисуванців.

Три партії заявили про перемогу своїх кандидатів на виборах в ОТГ
Фото: facebook.com/UACEC

Три парламентські партії - "Слуга народу", "Батьківщина" і "Європейська Солідарність" - заявили про перемогу своїх кандидатів на виборах в об'єднані територіальні громади ще до оголошення офіційних результатів.

Так, у пресслужбі "Слуги народи" заявили про 56% підтримки партії за результатами опрацювання 75% дільниць.

"Проводимо до місцевих рад по всій Україні більше депутатів, ніж усі інші разом узяті партії. Ми отримали 33% всіх учасників, включаючи самовисуванців. Кожен третій мандат - наш!" - заявляють у "СН".

Про отримання 30,7% мандатів заявили і в "Батьківщині".

"Партія «Батьківщина» отримала 30,7% мандатів серед усіх партійних висуванців і посіла перше місце за партійними показником у 29 громадах на перших місцевих виборах в ОТГ, які відбулися 22 травня в 21 області України. Ми пропустили вперед лише президентську політичну силу, а всіх інших суперників залишили далеко позаду", - зазначили в партії.

Разом із тим "Європейська Солідарність" стверджує, що стала другою серед політичних сил за результатами обраних голів ОТГ.

"Зокрема, впевнені перемоги у своїх громадах отримали Валентина Снісаренко з результатом підтримки понад 81% виборців, яка очолить Іфосифівську ОТГ Кіровоградської області, Василь Совга - 63,3% на виборах у Рафалівську ОТГ Рівненської області, Анатолій Скороход - 50% в Олексіївській ОТГ Кіровоградської області; Крупенко Віталій - 93% в Зазимській ОТГ.

За попередніми підсумками результатів виборів голів ОТГ, за версією "Європейської Солідарності", українці підтримали 44 самовисуванців, 23 представників №Слуги народу", 4 представників "Європейської Солідарності", 3 - "Батьківщини", 1 - партії УКРОП, 1 - "Наш край".

Нагадаємо, місцеві вибори 22 грудня пройшли у 86 об'єднаних територіальних громадах у 21 області України. У виборах узяли участь 29 політичних партій і, за попередніми підрахунками, понад 380 тисяч виборців.

Результати мають встановити до 27 грудня включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram