ГоловнаПолітика

Гладковському дозволили зняти електронний браслет

Суд частково задовольнив клопотання САП про продовження зобов'язань.

Гладковському дозволили зняти електронний браслет
Фото: Zik

Вищий антикорупційний суд скасував носіння електронного браслета для колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського.

Про це "Українським Новинам" повідомив його адвокат Руслан Волинець.

"Браслет зняли", - сказав він.

Рішення було прийнято в п'ятницю.

При цьому, як повідомила речник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк, суд частково задовольнив клопотання САП про продовження Гладковському зобов'язань. Так, було скасовано носіння браслета, але продовжені заборона на виїзд за кордон, залишати Київ і Київську область без дозволу і заборона на спілкування зі свідками у справі.

Нагадаємо, раніше Апеляційна палата ВАКС залишила без змін рішення суду, який обрав для Гладковського запобіжний захід у вигляді арешту і встановив заставу в розмірі 10,6 млн гривень.

19 жовтня Вищий антикорупційний суд заарештував Гладковського на 60 діб з можливістю внести 10 млн 623 тис. гривень застави. 21 жовтня сім'я Гладковського внесла заставу і він вийшов з СІЗО.

Гладковського затримали 17 жовтня перед вильотом до Брюсселя, де він нібито планував відвідати автовиставку. Однак слідство вважає, що Гладковський з сім'єю збиралися втекти з країни через загрозу кримінального розслідування.

Йому закидають використання службового становища в інтересах компанії "Богдан Моторс", яка йому належить. Слідство вважає, що він забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдана". Розмір збитків, завданих державі, оцінюється в 10,6 млн гривень.

Крім того, з'ясувалося, що колишній чиновник не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці на загальну суму майже 165 тис. доларів у 2016-2018 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram