ГоловнаПолітика

У РНБО вирішили створити патріотичну систему терроборони

У Києві планують створити дві такі бригади.

У РНБО вирішили створити патріотичну систему терроборони
Михаил Коваль
Фото: dpsu.gov.ua

Заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Михайло Коваль заявив, що в Україні буде створено потужну систему територіальної оборони, яка охопить усі верстви населення.

Про це він розповів в інтерв'ю АрміяInform.

"Гарантую, що ми будемо мати потужну територіальну оборону, куди увійдуть усі верстви населення. Вона повністю забезпечить спокій держави в цьому напрямку, починаючи від маленького населеного пункту - села, і закінчуючи промисловим мегаполісом", - сказав Коваль.

Кількість бригад, за його словами, буде визначатися відповідно до особливостей області, в якій вони будуть створюватися. У Києві планують створити дві такі бригади.

До системи терроборони будуть залучатися громадяни різного віку - від зовсім молодих до літніх людей, і держава стимулюватиме громадян для участі в ній. "Дуже сильно піднімемо патріотичне виховання, зокрема молоді. Юнацький максималізм обов'язково слід використовувати і робити з молоді майбутніх керівників в усіх напрямах", - підкреслив заступник секретаря РНБО.

Структура тероборони "не громіздка, і стане дуже патріотичною", додав Коваль.

Напередодні в РНБО відбулася міжвідомча нарада з питань оборони, на якій обговорювали питання вдосконалення системи територіальної оборони. Зокрема, секретар РНБО Олексій Данілов наголосив на необхідності вироблення єдиних підходів до розробки її архітектури, а також акцентував на прискоренні підготовки відповідного законопроєкту.

За результатами наради Данілов доручив Ковалю активізувати роботу в цьому напрямку.

Нагадаємо, в листопаді в Херсонській області оголосили про запуск проєкту оборони територій за естонською моделлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram