ГоловнаПолітика

Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Греції та Канади

Президент подякував за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Президент Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у посла Грецької Республіки Васіліоса Борноваса і посла Канади Лариси Галадзи.

Про це інформує пресслужба глави української держави.

Під час бесіди з Васіліосом Борновасом Володимир Зеленський подякував за послідовну підтримку Грецією суверенітету і територіальної цілісності України. Співрозмовники наголосили на важливій ролі, яку відіграє грецька спільнота в Україні та українська громада в Греції у розвитку відносин між двома країнами.

Фото: president.gov.ua

Зеленський відзначив значний потенціал двосторонньої співпраці в торговельно-економічній сфері. Також було наголошено на важливості розвитку співпраці в туристичній галузі.

Під час зустрічі з послом Канади Ларисою Галадзою президент зазначив, що поглиблення відносин Особливого партнерства з Канадою має пріоритетне значення для України.

Фото: president.gov.ua

"Глава держави висловив подяку уряду Канади за дієву підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, важливу допомогу у сфері безпеки, а також лідерство в консолідації міжнародних зусиль для сприяння реформам у нашій країні. Володимир Зеленський також відзначив необхідність подальших кроків з метою розвитку двосторонньої торгівлі та інвестиційної співпраці, зокрема розширення дії українсько-канадської Угоди про вільну торгівлю", - йдеться в повідомленні.

Крім того, під час розмови було наголошено на важливості лібералізації режиму поїздок громадян України до Канади і готовності української сторони втілювати необхідні для цього реформи.

Зеленський підтвердив запрошення прем'єр-міністру Канади Джастіну Трюдо відвідати Україну з офіційним візитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram