ГоловнаПолітика

Проєкт нового генплану, який представив учора мер Києва Кличко, насправді ще не готовий

У презентаційних матеріалах генплану-2025 використовували старі графіки.

Проєкт нового генплану, який представив учора мер Києва Кличко, насправді ще не готовий
Фото: kyivcity.gov.ua

Проєкт нового генерального плану Києва, представлений 16 грудня мером столиці Віталієм Кличком, фактично ще не готовий. Про це стало відомо кореспонденту LB.ua.

Презентація документа відбулася вчора в рамках міжнародного форуму "Майбутнє Києва" в НСК "Олімпійський". Відкривав форум із доповіддю про концепцію нового генплану сам київський міський голова Віталій Кличко, з тезами планів розвитку столиці виступали головний архітектор Києва Олександр Свистунов, директор інституту "Київгенплан" Сергій Броневицький, голова Київської облдержадміністрації, а також українські та німецькі профільні експерти, яких залучали до роботи над документом.

Разом із тим сам проєкт був представлений на форумі тільки у вигляді візуалізацій-презентаційних матеріалів.

На своїй сторінці в соцмережі Віталій Кличко розповів про презентацію генплану і запропонував ознайомитися з документом, опублікувавши посилання на офіційний сайт КО "Київгенплан". За посиланням спочатку був розміщений проєкт, створений інститутом ще 2015 року - це документ на 150 сторінок. Але незабаром ці матеріали видалили із сайту, а замість них залишилася лише презентація на 15 сторінок.

"Сам документ, проєкт нового генплану до 2025 року, з'явиться в публічному доступі напередодні старту громадських обговорень", - повідомили нам у департаменті містобудування та архітектури КМДА. Очікується, що це відбудеться в січні 2020 року.

У департаменті також уточнили, що в матеріалах презентації, яку могли бачити гості форуму і яка зараз розміщена на сайті Київгенплану, присутні графічні матеріали зі старого генплану, тому орієнтуватися на них не варто.

Схоже, що остаточної редакції нового генплану поки не існує взагалі.

"Поки його немає навіть у нас", - сказали LB.ua в прес-службі "Київгенплану", який, по ідеї, і займається розробкою документа.

"Ми не маємо права виставляти документ, який ще не допрацьований. Коли цей процес закінчиться, ми, відповідно до закону, опублікуємо його напередодні громадських слухань ", - розповіли в інституті.

Нагадаємо, чинний генплан Києва розрахований до 2020 року. Раніше Віталій Кличко запевняв, що новий Генплан Києва буде винесено на громадські обговорення влітку, а прийнятий Київрадою восени 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram