ГоловнаПолітика

Гончарук спрогнозував зниження цін на бензин до 24-25 гривень за літр

Укріплена гривня повинна сприяти зниженню цін на бензин.

Гончарук спрогнозував зниження цін на бензин до 24-25 гривень за літр
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук спрогнозував зниження цін на бензин до 24-25 гривень за літр. Про це він сказав у понеділок увечері на телеканалі ICTV.

Прем'єр зазначив, що укріплена гривня повинна сприяти зниженню цін на бензин.

"Зараз ми спостерігаємо, що ціни на бензин знижуються. За різними оцінками - від 30 до 80 копійок, але, звичайно, це не адекватне зниження. Ціни на бензин повинні знизитися значно сильніше. За нашими оцінками, вони повинні знизитися приблизно на 2 гривні. Фактично в середньому ціни на бензин в Україні можуть становити 1 долар +/- 10 центів, але зазвичай ціну визначає ринок", - розповів Гончарук.

Він також запевнив, що зі свого боку уряд прагне стимулювати конкуренцію, за захист якої відповідає Антимонопольний комітет. За словами прем'єра, з жовтня в Україні запрацювала цілісна IT-система, яка контролює обіг паливно-мастильних матеріалів, що спрощує боротьбу з тіньовим сектором.

Нагадаємо, народний депутат фракції "Слуга народу" Ірина Верещук розповіла в інтерв'ю LB.ua, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повинен подати у відставку в лютому, якщо Кабмін не покаже швидких результатів.

Ми - це парламент, Кабінет Міністрів. Я бачу, що скепсис у суспільства зростає. І якщо ми зараз не покажемо результат, то погано закінчимо", - підкреслила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram