ГоловнаПолітика

Україна і Азербайджан домовилися про умови ведення бізнесу і захисту інформації

Відповідні документи підписали міністри закордонних справ.

Україна і Азербайджан домовилися про умови ведення бізнесу і захисту інформації
Владимир Зеленский и Ильхам Алиев
Фото: president.gov.ua

У рамках офіційного візиту президента Володимира Зеленського в Баку Україна й Азербайджан підписали українсько-азербайджанські двосторонні документи, зокрема про умови ведення бізнесу і захисту інформації. Про це повідомляє пресцентр президента України.

"Угоду про співпрацю у сфері регулювання умов ведення бізнесу між Державною регуляторною службою України та Міністерством економіки Азербайджанської Республіки підписали міністр закордонних справ України Вадим Пристайко і міністр закордонних справ Азербайджанської Республіки Ельмар Мамед'яров", - наголошується в повідомленні пресслужби.

Своєю чергою, Адміністрація Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України та Спеціальна служба державної охорони Азербайджану домовилися про організацію лінії міждержавного урядового зв'язку між Києвом і Баку.

Крім того, під час візиту між українською Одесою і азербайджанською Гянджі, а також між українським Трускавцем і азербайджанською Губою були підписані протоколи про наміри торгово-економічної, науково-технічної і культурної співпраці.

У телеграмі Зеленського також відзначено, що Україна підтримує Південний газотранспортний коридор, вивчатиме можливість для його розширення.

"Ми домовилися вивчити можливості його розширення. Це важливо для диверсифікації поставок газу європейським споживачам", - сказано в повідомленні Зеленського.

Президент також зазначив, що потрібно використовувати унікальний транзитний потенціал країн і розвивати інфраструктуру для цього.

Нагадаємо, сьогодні вранці, 17 грудня, в Баку відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.

Попередній президент України Петро Порошенко літав в Азербайджан з офіційним візитом у липні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram