ГоловнаПолітика

Малюська: я недавно отримав понад 1 млн гривень пенсії в США, мені на рік вистачить

Голова Мін'юсту вважає, що може прожити і без зарплати міністра.

Малюська: я недавно отримав понад 1 млн гривень пенсії в США, мені на рік вистачить
Денис Малюська
Фото: Макс Требухов

Міністр юстиції Денис Малюська прокоментував чутки про свою відставку і заявив, що нинішня зарплата його "більш-менш влаштовує".

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Я доволі забезпечена людина. Крім того, тиждень тому мені перерахували мою пенсію з США, яка накопичилася в зв'язку з моєю попередньою роботою. Це більш ніж 1 млн гривень, яких мені вистачить надовго. Тому питання заробітної плати особисто для мене знято", - заявив міністр.

Малюська також повідомив, що не збирається йти з посади.

"Не дочекаються. Не пишу я заяву, і не писав, і найближчим часом не планую. Якщо, звичайно, мене не попросить керівництво держави ... Тут не буду стримувати себе. Ще не просило, тому планів немає", - сказав він.

Він також додав, що питання заробітної плати "не настільки критичне, як поширили в медіа".

"Для міністрів це менш важливо, ніж для якогось низового персоналу, для мене також. Теоретично я можу і пів року не отримувати заробітну плату, якщо дружина не вб'є до того часу, то, в принципі, прожити можна спокійно і без заробітної плати", - сказав Малюська, відповідаючи на запитання, яку зарплату він вважає прийнятною для українського міністра.

Нагадаємо, 12 грудня видання "Українська правда" повідомило, що Малюська заявив, буцім звільниться, якщо йому не підвищать зарплату "хоча б до 80 тис. гривень".

Пізніше в ЗМІ почали з'являтися повідомлення про те, що голова Мін'юсту подав у відставку. Після цього малюська опублікував у фейсбуці фото свого столу, на якому лежать його черевики і заявив, що "тримає інтригу". Однак пізніше в коментарі LB.ua він спростував цю інформацію.

Відзначимо, що в серпні олігарх Ігор Коломойський заявив, що жінкам-депутаткам досить зарплати в розмірі 30 тис. гривень на місяць, а чоловікам, на його думку, потрібно заробляти щонайменше 5 тис. доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram