ГоловнаПолітика

Зеленський проігнорував річницю об'єднавчого собору ПЦУ

Помісна Православна церква України була створена 15 грудня 2018 року.

Зеленський проігнорував річницю об'єднавчого собору ПЦУ
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський проігнорував річницю Об'єднавчого собору, на якому була створена Православна церква України.

Як зазначає "Прямий", у  неділю, 15 грудня, президент України Володимир Зеленський проігнорував урочисту літургію, присвячену першій річниці Об'єднавчого собору ПЦУ.

"Також немає жодних згадок про цю історичну подію на сайті Офісу президента чи в офіційних акаунтах у соціальних мережах глави держави", - ідеться в повідомленні.

Зазначимо, що остання новина на сайті глави держави датована 14 грудня. У ній повідомляється, що Володимир Зеленський ушанував ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Нагадаємо, що 29 вересня Зеленський пропустив Марш пам'яті, приурочений до 78-х роковин розстрілів у Бабиному Яру, за що зазнав різкої критики рабина Якова Дов Блайха, який сказав, що "вперше в історії незалежної України президент України не прийшов до Бабиного Яру 29 вересня".

Після того, як відео виступу рабина потрапило в Інтернет, команда Зеленського виклала фотографії Зеленського з букетом квітів біля радянського пам'ятника розстріляним у Бабиному Яру. В Офісі президента сказали, що Зеленський був у Бабиному Яру, просто його присутність не афішували.

Помісна Православна церква України була створена на об'єднавчому соборі в Софії Київській 15 грудня 2018 року, її предстоятелем був обраний митрополит Епіфаній. Томос, який підтверджує автокефалію, був вручений Епіфанію патріархом Варфоломієм у Константинополі 6 січня 2019 року.  

ПЦУ стала 15-ю церквою в диптиху помісних православних церков світу. Поки що її визнали три церкви - Константинопольська, Елладська й Олександрійська.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram