ГоловнаПолітика

Росія досі не може повірити, що програла Україні в газовій суперечці, - Резніков

Переговори з приводу газу зайняли мінімум часу і не стали ключовою темою під час переговорів.

Росія досі не може повірити, що програла Україні в газовій суперечці, - Резніков
Фото: Макс Левин

Російська сторона досі не може повірити, що вона програла Україні в газовій суперечці в Стокгольмському арбітражі.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua заявив представник України в політичній підгрупі ТКГ в Мінську Олексій Резніков.

"Мені здалося, що вони досі не вірять, що це реальне судове рішення, вони думають, що такі рішення не могли б бути у звичайному, звиклому їм світоустрої і, якщо таки вони сталися, це якась помилка чи як мінімум політизована історія. Вони не вірять у свої майбутні програші в судах", - зазначив юрист.

У той самий час Резніков повідомив деталі газових двосторонніх переговорів між Україною і Росією на полях нормандського саміту. За його словами, вони зайняли мінімум часу і не стали ключовою темою переговорів.

"На чотиристоронній зустрічі вона не займала левової частки. Була окрема зустріч, куди спеціально приїжджали два фахівці від України - міністр енергетики Олексій Оржель і виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко. Вони виконали свою частину в цьому процесі", - додав Резніков.

Нагадаємо, 10 грудня в рамках саміту нормандської четвірки Україна і Росія провели газові переговори на найвищому рівні. За підсумками зустрічі президент України Володимир Зеленський заявив про досягнутий прогрес. За його словами, новий транзитний договір, швидше за все, не буде десятирічним, як хотіла Україна, але і не однорічним, як пропонувала Росія.

Він також підтвердив, що Україна готова взяти $3 млрд боргу "Газпрому" газом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram