ГоловнаПолітика

Аваков заявив про зникнення 4 камер спостереження на місці вбивства Шеремета

Глава МВС вважає, що є люди, які стоять за кадром цього злочину.

Аваков заявив про зникнення 4 камер спостереження на місці вбивства Шеремета
Фото: kmu.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє про зникнення відеозаписів з 4 камер спостереження у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів.

"Куди зникли записи з 4 камер спостереження... Ми збирали відео в день вбивства Шеремета за гарячими слідами. Ми не знайшли 4 камери. В хороших місцях. З гарною якістю. Нам сказали: "Ми віддали вам їх раніше", а ми їх не отримали", - сказав Аваков.

Аваков наголосив, що є люди, які стоять за кадром цього злочину.

Глава МВС вважає, що Нацполіція, Міністерство внутрішніх справ і Генпрокуратура не зможуть знайти замовників вбивства Шеремета без допомоги Служби безпеки і Головного управління розвідки.

За словами Авакова, після брифінгу в МВС 12 грудня він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який запитав його про замовників.

"Я йому сказав, що мені потрібна допомога в цьому. Тому що самі ми не зможемо. Нам потрібні можливості СБУ і розвідки", - сказав він.

Аваков повідомив, що глава СБУ в п'ятницю вже провів зустріч з главою Нацполіції.

Раніше глава МВС підтвердив, що під час обшуків один з підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета Андрій Антоненко просив товариша винести з його будинку схожий на міну предмет.

Нагадаємо, слідство вважає Андрія Антоненка, який захопився "ультранаціоналістичними ідеями" і культивує "велич арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної належності", організатором вбивства Павла Шеремета. За версією поліції, вбивство білоруса Шеремета мало привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей.

До свого задуму він залучив мешканку Києва, волонтерку Юлію Кузьменко (Лиса) і контрактницю Яну Дугарь, а також низку невстановлених осіб.

Печерський районний суд Києва обирає запобіжний захід головному підозрюваному у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета - музиканту і військовому Андрієві Антоненку (Ріффмастер).

Дугарь обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року.

Юлію Кузьменко суд постановив взяти під варту на той самий термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram