ГоловнаПолітика

Порошенко: санкції проти Росії потрібно посилити

До повернення Донбасу і Криму.

Порошенко: санкції проти Росії потрібно посилити
Фото: eurosolidarity.org

Існування світової коаліції на підтримку України сприятиме не тільки збереженню введених проти Росії санкцій, а й їх розширенню. І рішення Ради ЄС про продовження санкцій проти Росії ще на шість місяців є результатом зусиль щодо збереження цієї коаліції. Про це лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявив в інтерв'ю для "Радіо Свобода".

"До тих пір, поки окупована земля України, включаючи Донбас і Крим, не буде звільнена від російської військової присутності, і український суверенітет не буде поновлено, я як п'ятий Президент, як народний депутат і як громадянин буду робити все від мене залежне, щоб цю коаліцію сцементувати", - зазначив Порошенко.

Він нагадав, що Росія впродовж шести років не виконує взяті на себе зобов'язання, не виконує норми міжнародного права, що заслуговує посилення санкцій.

"Мова не тільки про суд з "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі, а й про Гамбурзький суд, який присвячений акту агресії проти українських Збройних сил у Керченській протоці і безпеки в Азовському морі. І ті позови, які подавалися за моєю директивою і були пов'язані з невиконанням Росією Міжнародної конвенції з фінансування тероризму. І за фактами переслідування кримських татар на території Криму. Ці й інші позиції сьогодні в переліку наших претензій, який буде розширюватися. Врешті-решт завдяки нашим зусиллям міжнародна правова відповідальність Росії, включаючи Воєнний трибунал у Гаазі, повинна наступити", - переконаний Петр Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram