ГоловнаПолітика

"Нацкорпус" наказав своїм активістам проводити акції проти "слуг народу" через закон про землю

Активісти "Нацкорпусу" приносять землю нардепам від "Слуги народу"

"Нацкорпус" наказав своїм активістам проводити акції проти "слуг народу" через закон про землю
Фото: EPA/UPG

Політична партія "Нацкорпус" наказала своїм місцевим осередкам в обов'язковому порядку відвідати приймальні мажоритарників від "Слуги народу" і закликати нардепів не голосувати за закон про ринок землі.

Відповідний наказ виявився в розпорядженні LB.ua, йдеться в матеріалі "Земля розбрату".

Документ видав керівник штабу "Нацкорпус" Родіон Кудряшов. У наказі детально описано, що повинні робити активісти і які питання поставити. Наприклад, "наклеїти стікери, запропонувати трохи землі для вазонів".

"З метою нормального проведення акції заборонено застосовувати щодо депутатів фізичне насильство", - йдеться в наказі.

У розмові з LB.ua Кудряшов підтвердив, що розіслав цей наказ своїм осередкам.

"Національний корпус" почав всеукраїнську акцію, спрямовану на виховні дії тих, хто голосував за так званий земельний закон, тому що він передбачає не відкритий ринок землі, як вони кажуть, а розпродаж української землі", - пояснює причини акцій Кудряшов.

У деяких регіонах націоналісти не стали обмежуватися лише розмовами. До будинку батька нардепа Олега Арсенюка в Черкасах "Свобода" привезла і висипала землю. У центрі міста встановили куби з написами "Ганьба", "Він/вона хоче розпродати Україну" і фотографіями всіх мажоритарників від Черкаської області. Нардепу Юрію Здебському в Харкові принесли мішок землі і надгробний вінок.

Фото: facebook/ВО Свобода Черкащина

У "Слузі народу" підозрюють, що акції замовила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. В "Нацкорпусі" зв'язок з Тимошенко заперечують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram