ГоловнаПолітика

Порошенко вважає, що загроза різанини на Донбасі виходить від Путіна

"Різанина була організована РФ і не припиняється й донині".

Порошенко вважає, що загроза різанини на Донбасі виходить від Путіна
Фото: Lb.ua

Президент Володимир Путін несе особисту відповідальність за тисячі загиблих на Донбасі військових і мирних жителів. Про це колишній президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю журналісту Сергію Лойко для "Радіо Свобода".

Таким чином він прокоментував заяви російського президента про можливу різанину на Донбасі в разі передачі російсько-українського кордону під контроль української армії.

"Путін неодноразово демонстрував, що ніяких червоних ліній для нього не існує. В тому числі і за сценарієм відновлення наступальних дій з боку російської армії. Значить, ця небезпека точно присутня", - переконаний Петро Порошенко.

"Я хотів би нагадати, що різанину на Донбасі в 2014 році почав саме Путін. За його наказом було проведено рішення Державної думи про можливість застосування збройних сил РФ за межами Росії. Воно було прямо пов'язане з анексією Криму та подальшою агресією на Донбасі. І загибель тринадцяти тисяч українських громадян, в тому числі і десяти тисяч мирних жителів під час цієї різанини або під час цієї агресії, лежить точно на совісті Путіна. Як, власне, і загибель на Донбасі сотень російських громадян", - підкреслив Порошенко.

Він також нагадав, що саме Росія свого часу заблокувала резолюцію ООН щодо різанини в Сребрениці, яку привів у приклад господар Кремля.

"Різанина, яка була організована Російською Федерацією на окупованих територіях України, не припиняється й донині. Гуманітарна ситуація там жахлива. І моєю основною метою всі ці п'ять років як політика і п'ятого президента було звільнення наших територій від окупації та встановлення там законного порядку", - зазначив Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram