ГоловнаПолітика

США дали агреман на призначення нового посла України

Єльченко з Нью-Йорка переїде до Вашингтона.

США дали агреман на призначення нового посла України
Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко

США дали попередню згоду (агреман) на призначення Володимира Єльченка новим послом України.

Про це пише ZN.ua з посиланням на свої джерела.

Єльченко є постійним представником України при ООН. Очікується, що на цій посаді замінить нинішній заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, який курирує в центральному апараті міжнародні організації.

Посада посла України в США вакантна з 19 липня, коли був звільнений Валерій Чалий.

Президент Володимир Зеленський на пресконференції 10 жовтня повідомив, що визначився з кандидатурою посла України в США, проте не назвав прізвище.

Єльченко народився 27 червня 1959 року в Києві. Закінчував Київський державний університет імені Тараса Шевченка (факультет міжнародних відносин і міжнародного права). На дипломатичній службі - з 1981 року.

Під час Союзу працював на секретарських посадах. У 1993 році був спостерігачем щодо цивільних питань Миротворчих сил ООН в колишній Югославії (UNPROFOR), Хорватія. Після займав посади заступника начальника і начальника Управління міжнародних організацій МЗС України

У 1997-2000 роках був постійним представником України при ООН, в 2000-2001 - представником в Радбезі ООН. У ці ж роки був заступником міністра закордонних справ.

У 2001-2003 роках - заступник державного секретаря і державний секретар МЗС України, в 2003-2005 роках - перший заступник Міністра закордонних справ України - керівник апарату МЗС України. Потім кілька років був послом України в Австрії та представником України при міжнародних організаціях у Відні.

У 2010 році був призначений послом в Росії, але в березні 2014 року його відкликали з Москви через російську агресію.

Наприкінці 2015 року Єльченко був призначений постійним представником України при ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram