ГоловнаПолітика

Порошенко розповів, чому "ЄС" підтримала продовження закону про особливий статус Донбасу

"Ми - державники. Ми не змінюємо принципів".

Порошенко розповів, чому "ЄС" підтримала продовження закону про особливий статус Донбасу
Фото: Lb.ua

"Європейська партія" мала повне право не підтримувати закон про особливий порядок місцевого самоуправління на Донбасі, але зробила це через те, що на основі "Мінська" Європейська Рада має сьогодні прийняти рішення про продовження санкцій проти Росії. Про це заявив експрезидент і лідер партії "ЄС" Петро Порошенко.

За його словами, партія незгодна з появою в паризькому комюніке нав'язаної Путіним "формули Штайнмаєра", а українська делегація не порушила питання дорожньої карти, було проігноровано напрацювання щодо миротворців ООН. Також порушено кримінальну справу за нібито державну зраду під час підписання Мінських угод.

"Три документи, які складають мінський пакет, - це не священні тексти, але ті, хто будував виборчу кампанію на критиці "Мінська", за вісім місяців після виборів не запропонували альтернативи. Мінські угоди дозволили в критичний момент зупинити Росію", - нагадав Порошенко.

"Путін мріє про відхилення нами закону про особливий статус Донбасу. Це розв'язало б йому руки і дозволило позбутися тягаря санкцій. Голосування ж «за» допомагає нашій армії і державі тримати оборону з меншими втратами. Дозволяє дипломатам продовжити роботу на підтримку міжнародної коаліції щодо підтримки України. Ми - державники. Ми не змінюємо принципів. Тому ми проголосували «за»", - резюмував політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram