ГоловнаПолітика

У РФ вважають, що мінські домовленості повинні залишатися незмінними

Зміни мінських домовленостей з боку України "носять провокаційний характер".

У РФ вважають, що мінські домовленості повинні залишатися незмінними
Борис Грызлов
Фото: kommersant

У РФ заявили, що ніяких змін у мінських домовленостях не буде і не може бути. Про це заявив голова Росії в контактній групі Борис Гризлов, передає "РБК-Україна" з посиланням на РосЗМІ.

Гризлов вважає, що заяви України про підготовку деяких змін до мінських домовленостей "носять провокаційний характер".

"З київської сторони прозвучали заяви про підготовку якихось змін до мінських домовленостей. Подібні заяви носять провокаційний характер і здатні ускладнити ситуацію на Донбасі. Ще раз підкреслюю: жодних змін у мінських домовленостях не буде і бути не може. Вся робота і контактної групи, і нормандського формату спрямована на їх виконання", - заявив він.

За його словами, мінські домовленості непорушні.

"Києву потрібно думати не про перегляд, а про виконання своїх зобов'язань за мінськими домовленостями. Будь-які заяви Києва про перегляд мінських домовленостей приносять Україні тільки шкоду, і за попередні роки в цьому можна було неодноразово переконатися", - підкреслив Гризлов.

Нагадаємо, 11 грудня представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Олексій Резніков повідомляв, що до наступної зустрічі в нормандському форматі українська сторона підготує план змін до Мінських угод.

Резніков переконаний, що чинні угоди потрібно переглянути для того, щоб "вони спрацювали".

5 грудня ОБСЄ змінила свого представника в Тристоронній контактній групі. Замість Мартіна Сайдіка посаду займе швейцарська дипломатка Хайді Грау. Вона з 2015 року очолює один із відділів МЗС Швейцарії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram