ГоловнаПолітика

Представник України в ТКГ анонсував редакцію тексту Мінських угод

Україна підготує план змін до зустрічі в нормандському форматі в березні 2020 року.

Представник України в ТКГ анонсував редакцію тексту Мінських угод
Фото: Макс Требухов

До наступної нормандської зустрічі, запланованої на березень 2020 року, Україна підготує план змін у Мінські угоди.

Про це розповів представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Олексій Резніков, передає hromadske.

"Ми точно напишемо ці пропозиції (до наступної нормандської зустрічі, - ред.), вони навіть були в ініціативах президента готові. Але за ті чотири місяці ми очікуємо, що навіть ті домашні завдання, про які домовилися сторони ... можна зробити до березня", - розповів Резніков.

Представник України на переговорах у Мінську переконаний, що чинні угоди потрібно переглянути для того, щоб "вони спрацювали".

Підготовлену редакцію угод потім хочуть обговорити з політичними радниками і міністрами закордонних справ чотирьох країн.

Канцлер ФРН Ангела Меркель на нормандському саміті 9 грудня виступила за адаптацію мінських угод до нинішніх реалій. За словами канцлера, вжиті президентом України Володимиром Зеленським заходи дозволили надати цьому документу "руху" і "еластичності".

Водночас президент РФ Володимир Путін під час пресконференції наполягав на неухильному виконанні Мінських угод у закріпленій у них послідовності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram