ГоловнаПолітика

ЦВК замінила на сайті реєстру виборців карти OpenStreetMap на GoogleMaps через Крим

OpenStreetMap позначав анексований Росією Крим як спірну територію.

ЦВК замінила на сайті реєстру виборців карти OpenStreetMap на GoogleMaps через Крим
Фото: mapscrimea.ru

Центральна виборча комісія замінила на сайті реєстру виборців карти OpenStreetMap на GoogleMaps через відображення Криму спірною територією.

Про це повідомив керівник служби розпорядника Державного реєстру виборців Олександр Стельмах.

На своїй сторінці у фейсбуці Стельмах повідомив, що на сайті ЦВК як ресурс для шару карт, на який накладаються виборчі просторові дані, використовувався некомерційний картографічний інтернет-ресурс OpenStreetMap.

"Через правило "map what's on the ground" (додавайте на карту те, що є насправді), встановлене радою редакторів проєкту OpenStreetMap, Кримський півострів, який анексований Росією, відображається як спірна територія", - зазначив Стельмах.

Він пояснив, що Центральна виборча комісія не має жодного впливу на адміністрування та формування політики відображення картографічної інформації OpenStreetMap. З огляду на це, як первинний шару для відображення геопросторових даних замість проєкту OpenStreetMap ЦВК буде тимчасово використовувати електронний сервіс GoogleMaps.

Стельмах зазначив, що некомерційна версія Google Maps має певні обмеження у кількості відображень карт на кожному ресурсі, що ускладнить використання геопросторової інформації, розміщеної на сайті Державного реєстру виборців.

Нагадаємо, в березні корпорація Google виправила відображення Криму як української території. На території Росії Google показує кордон між півостровом і Херсонською областю як державний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram