ГоловнаПолітика

Російський канал, який належить "Газпрому", покаже серіал із Зеленським у головній ролі

ТНТ запускає в ефір "Слугу народу".

Російський канал, який належить "Газпрому", покаже серіал із Зеленським у головній ролі
Фото: Слуга Народа/Facebook

Російський телеканал ТНТ 11 грудня починає показ серіалу "Слуга народу", головну роль в якому зіграв діючий президент України Володимир Зеленський.

Про це пише російська газета Ведомости.

ТНТ запустить серіал через два дні після першої особистої зустрічі Зеленського з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Ведомости" зазначають, що це один з найуспішніших серіалів в історії українського телебачення.

У ньому Зеленський грає вчителя історії Василя Голобородька, який стає президентом країни. Представник ТНТ підкреслив, що у випадку із Зеленським "сценарій став життям".

У Росії права на показ "Слуги народу" придбав "Яндекс".

Нагадаємо, серіал виробництва компанії Зеленського "Квартал- 95" налічує три сезони - усього 51 серію. Прем'єра відбулася у листопаді 2015 року, прем'єра третього сезону відбулася перед президентськими виборами. У центрі серіалу історія про звичайного вчителя історії Василя Голобородька (його і зіграв Зеленський), який на хвилі популярності відеоролика з ним в інтернеті стає президентом України.

Раніше права на трансляцію серіалу купили естонський телеканал ETV+, казахський "31 канал". З 2016 року права на його показ купив Netflix.

Студія "Квартал-95", за даними ЗМІ, продовжує працювати в Росії, хоча Зеленський формально покинув проєкт - його ім'я виключили зі списку засновників. Окрім того, і "Яндекс", і "Кинопоиск" з 2017 року включені у список компаній, які підпадають під санкції за вторгнення Росії в Україну, ведення бойових дій на Донбасі й окупацію Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram