ГоловнаПолітика

Керівники фракції "Слуга народу" зареєстрували законопроєкт про особливий статус Донбасу

Тексту законопроєкту на сайті Верховної Ради поки немає.

Керівники фракції "Слуга народу" зареєстрували законопроєкт про особливий статус Донбасу
Фото: Макс Требухов

10 грудня в Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №2569 "Про внесення зміни до статті 1 Закону України" Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей".

Інформація про це оприлюднена на сайті парламенту.

Тексту законопроєкту, авторами якого є голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія і його перший заступник Олександр Корнієнко, на сайті Верховної Ради поки немає.

Беручи до уваги назву внесеного керівництвом "Слуги народу" законопроєкту, мова йде про продовження вже чинного закону про особливий статус Донбасу.

На брифінгу для українських журналістів після нормандського саміту президент Володимир Зеленський заявив, що Україна продовжить закон про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі ще на рік.

У комюніке за підсумками паризького саміту "нормандської четвірки" говориться, що Україна згодна на постійний особливий статус для Донбасу.

Чинний закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" діє з 18 жовтня 2014 року по 31 грудня 2019. Законом передбачено, що положення про особливий статус набудуть чинності після проведення в ОРДЛО демократичних виборів і виведення найманців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram