ГоловнаПолітика

"Уже не дитина", - Луценко про Зеленського на нормандському саміті

"Мені здається, його добре психологічно підготували".

"Уже не дитина", - Луценко про Зеленського на нормандському саміті
Фото: Макс Левин

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко позитивно відгукнувся про президента Володимира Зеленського за підсумками зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі 9 грудня.

Луценко заявив, що український президент "вже не дитина" і захищав інтереси країни.

"Президент Зеленський вже не дитина з фразою "просто треба перестати стріляти" - він вже представляв державу і захищав державні інтереси. <...> Це не побутове, не випадкове військове зіткнення з сусідом, це війна за незалежність. І президент Зеленський на своєму посту це вже усвідомив", - сказав Юрій Луценко в інтерв'ю Радіо НВ.

За його словами, президент не перетнув жодну з так званих "червоних ліній", раніше сформульованих представниками опозиції. Також колишній генпрокурор назвав "хорошим" рівень психологічної підготовки президента до зустрічі з іншими лідерами "нормандської четвірки".

"Мені здається, його добре психологічно підготували. Тут цікава історія: його підготувала як власна команда, так і опозиція. І ті, і ті вклали йому неможливість перетину будь-якої червоної лінії", - додав Луценко.

Як повідомлялося, "нормандська четвірка" домовилася про обмін полоненими в форматі "всіх на всіх" до кінця року і розведенні ще в трьох точках. "Четвірка" також виступила за встановлення повного і всеосяжного припинення вогню до кінця року. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Гра в хорошого Путіна. Підсумки "нормандського саміту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram