ГоловнаПолітика

Параметри обміну утримуваних осіб обговорюватиме ТКГ у Мінську

Рішення про кількість полонених на обмін ухвалять 18 грудня.

Параметри обміну утримуваних осіб обговорюватиме ТКГ у Мінську
Валерія Лутковська
Фото: Таїсія Стеценко

Тристороння контактна група в Мінську 18 грудня обговорить питання обміну утримуваними особами за рішеннями зустрічі нормандської четвірки в Парижі. Про це повідомляла представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерія Лутковська, передає "Інтерфакс-Україна".

"Буде звичайне засідання, під час якого ми обговоримо той політичний імпульс, який отримали від "Нормандії", - сказала Лутковська.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, про яку кількість на обмін може йтися, вона зазначила, що точно зараз не знає, рішення з цього питання ухвалять 18 грудня.

Нагадаємо, Україна розраховує на повернення з Донбасу 72 полонених у рамках обміну "всіх встановлених на всіх встановлених", йдеться тільки про полонених на Донбасі.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що комюніке, підписане за результатами нормандського саміту, виключає кримських татар із майбутнього обміну утримуваними особами з РФ.

За його словами, Меджліс уже отримує дзвінки від кримських татар, які запитують: "А хто ми для України, якщо нас там немає в цьому комюніке?"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram