ГоловнаПолітика

Путін заявив про загрозу різанини на Донбасі після повернення Україною контролю над кордоном

"Я уявляю, що далі почнеться - Сребрениця почнеться".

Путін заявив про загрозу різанини на Донбасі після повернення Україною контролю над кордоном
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін наступного дня після нормандського саміту заявив, що Україна здатна влаштувати різанину на окупованій території Донбасу.

Про це він сказав на засіданні Ради розвитку громадянського суспільства і прав людини, відповідаючи на виступ пропагандиста Кирила Вишинського.

"Українська сторона весь час порушує питання: дайте нам можливість закрити кордон військами. Я уявляю, що далі почнеться - Сребрениця почнеться. От і все. Ми ж бачили, як президент Зеленський веде дискусії з націоналістами... Незрозуміло, хто там сильніший і що там відбудеться, хто ними керуватиме", - сказав Путін.

Питання контролю над кордоном, за словами президента України Володимира Зеленського, було одним з найскладніших на саміті четвірки. Він усе ще розраховує, що з Путіним можна буде дійти до компромісу.

Нагадаємо, російський президент не вперше говорить, що українські націоналісти можуть улаштувати різанину "гіршу, ніж у Сребрениці", якщо бойовики "ДНР" і "ЛНР" складуть зброю.

19 жовтня 2017 року на сесії міжнародного дискусійного клубу "Валдай" російський президент заявив, що закриття кордону між Росією і невизнаними республіками призведе до ситуації на рівні з Сребреницею. Через два місяці він повторив цю думку на пресконференції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram