ГоловнаПолітика

Нардеп Бужанський заявив, що подав у Раду законопроєкт про скасування мовного закону

Нардеп вважає, що закон нічого спільного із захистом і розвитком української мови не має.

Нардеп Бужанський заявив, що подав у Раду законопроєкт про скасування мовного закону
Фото: dnpr.com.ua

Нардеп фракції "Слуга народу" Максим Бужанський запропонував Верховній Раді скасувати закон про державну мову. Про це він повідомив у фейсбуці. 

"Вніс до парламенту законопроєкт про визнання закону про державну мову таким, що втратив чинність. Про скасування закону про мову, якщо комусь зрозуміліше так. На підставі нововиявлених обставин, зважаючи на рішення Венеціанської комісії", - написав Бужанський.

На думку депутата, чинний закон про державну мову "нічого спільного із захистом і розвитком української мови не має" і "спрямований на дискримінацію носіїв інших мов, у першу чергу російської".

Бужанський вважає, що скасування цього закону "відкриє можливість для написання дійсно вартісного документа", який відповідатиме інтересам України і європейським цінностям.

На цей момент на сайті Верховної Ради немає інформації про те, що законопроєкт Бужанського зареєстрований.

Нагадаємо, Верховна Рада України попереднього скликання прийняла закон про українську мову 25 квітня 2019 року. Ухвалення законопроєкту підтримали 278 депутатів за мінімально необхідних 226. Не голосували за закон фракція "Опозиційного блоку", депутати групи "Відродження", а також члени "Опозиційної платформи "За життя".

Дія нового закону, як обіцяли автори, не поширюється на сферу приватного спілкування та здійснення релігійних обрядів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram