ГоловнаПолітика

Разумков підписав закон про перезапуск ДБР

Його відправили на підпис до президента.

Разумков підписав закон про перезапуск ДБР
Фото: РБК

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон про перезавантаження Державного бюро розслідувань. Інформація про це з'явилася на сайті парламенту. Тепер документ відправлено на підпис президентові.

Законопроєкт №2116 удосконалює роботу ДБР і перезапускає відомство, що фактично означає звільнення його голови Романа Труби із заступниками.

Бюро з центрального органу виконавчої влади стає правоохоронним органом. Директора бюро призначатиме президент після конкурсу. Голова бюро буде реалізовувати свої повноваження одноосібно, а не спільно зі своїми заступниками.

Також документ дозволяє без конкурсу або за спрощеною процедурою перевести прокурорів ГПУ, які проводили розслідування у справах Майдану.

Нагадаємо, 3 грудня Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №2116 про перезапуск Державного бюро розслідувань. За нього проголосували 250 депутатів.

15 листопада Рада почала розгляд у другому читанні законопроєкту №2116 про перезапуск Державного бюро розслідувань. Його не встигли проголосувати, але депутати прийняли принципове рішення звільнити директора ДБР Романа Трубу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram