ГоловнаПолітика

Наступна зустріч у нормандському форматі може пройти в Берліні

Її заплановано на березень.

Наступна зустріч у нормандському форматі може пройти в Берліні
Фото: EPA/UPG

Наступна зустріч у нормандському форматі відбудеться через чотири місяці. За інформацією прессекретаря президента РФ Володимира Путіна Дмитра Пєскова, саміт пройде в Німеччині, в Берліні, пише "Українська правда".

Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив, що наступна зустріч відбудеться в березні.

"Ми показуємо формат дипломатичний і його важливість, тому що тільки дипломатичний формат може забезпечити правильне використання Мінських домовленостей. Ми констатуємо, що буде прогрес у короткі терміни: до кінця цього року перевірять список полонених, яких звільнять, також йдеться про тривале припинення вогню, розведення військ", - заявив президент Франції.

Він уточнив, що є домовленість про зустріч міністрів закордонних справ і радників через чотири місяці. Обговорюватимуть поліпшення питань безпеки, політичні та гуманітарні умови.

Нагадаємо, президент України заявив, що на зустрічі нормандської четвірки в Парижі не обговорювали питання окупованого Росією Криму. Український президент пообіцяв, що кримське питання обговорюватимуть на наступній зустрічі нормандської четвірки, запланованій на березень прийдешнього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram