ГоловнаПолітика

Зеленський запропонував залучити до ТКГ переселенців із Донбасу

Президент при Путіні назвав Донбас окупованим.

Зеленський запропонував залучити до ТКГ переселенців із Донбасу
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський на пресконференції в Парижі за підсумками нормандського саміту заявив про необхідність підключити до роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську переселенців з Донбасу.

"Ми в Мінську засідаємо, і там є представники, яких ми називаємо сепаратистами. Представники, значить, товаришів сепаратистів. Вони ніби жителі окупованого Донбасу. А в мене величезна кількість друзів - жителів окупованого Донбасу: інтелігентні люди, які втекли від куль, втекли від вибухів, утратили там нерухомість, близьких. Вони живуть сьогодні на території, яку контролює незалежна Україна, і я з ними в діалозі", - сказав Зеленський.

"І я дуже хотів би, щоб у Мінську, де є нібито представники окупованої частини Донбасу, приєдналися ще кілька представників, які виїхали. Вони теж жителі окупованого Донбасу", - сказав президент України, відповідаючи на запитання російських журналістів.

Зеленський також порадив їм приїхати подивитися на реальну ситуацію в Україні, "а не як товариш Соловйов весело каже в Москві, що відбувається".

Нагадаємо, що одним із представників окупованого Донбасу є шоумен Сергій Сивохо, який зараз працює радником секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram