ГоловнаПолітика

Обмін полоненими може відбутися до кінця цього року, - ЗМІ РФ

Одне з джерел також повідомляло, що тему обміну включено в порядок денний нормандського саміту.

Обмін полоненими може відбутися до кінця цього року, - ЗМІ РФ
Фото: Валентин Рыбин/Facebook

Обмін полоненими за принципом "усіх установлених на всіх установлених" між Україною і РФ може відбутися вже до кінця цього року, ближче до католицького Різдва (25 грудня). Про це повідомляє російське агентство "Интерфакс" із посиланням на голову Центру політичної кон'юнктури Олексія Чеснакова.

Окрім того, раніше джерело агентства повідомляло, що питання обміну полоненими входить до порядку денного нормандського саміту, який пройде сьогодні в Парижі. "Учасники саміту обговорять умови реалізації всеосяжного безстрокового припинення вогню, а також дадуть сигнал до якнайшвидшого обміну утримуваними особами між сторонами конфлікту за схемою "всіх установлених на всіх установлених", - зазначило джерело.

Зі свого боку Чеснаков заявив, що "сьогоднішня зустріч може стати холодним душем для Зеленського, тому що ні Росія, ні Німеччина і Франція не можуть відмовити від тих трактувань мінських угод, що лежать на столі, інакше це буде втрата обличчя".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський проведе двосторонню зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним після саміту нормандської четвірки. Російська сторона підтвердила цю інформацію.

Окрім того, президент Зеленський перед самітом проведе двосторонні зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram