ГоловнаПолітика

У Міноборони заявили про зміну структури ЗСУ найближчим часом

Українська армія переходить на j-strucrure, яка відповідає натовським стандартам.

У Міноборони заявили про зміну структури ЗСУ найближчим часом
Алина Фролова
Фото: mip.gov.ua

Структура Збройних сил України буде змінена найближчим часом. Відповідний указ набуде чинності з 7 грудня.

Про це заступник міністра оборони України Аліна Фролова заявила в ефірі hromadske.

"Ми переходимо на так звану j-strucrure, яка відповідає натовським стандартам. Це розмежування функцій всередині Збройних сил на функції генерування і застосування. Тобто умовно підрозділи, які повинні генерувати, тобто навчати персонал, забезпечувати озброєнням, розподіляють все це. А є люди, які відповідають за застосування, тобто ті, які власне воюють", - пояснила Фролова.

За її словами, зараз всі ці функції перемішані.

"Така зміна дає транспарентність процесів, прозорість. Тобто ми розуміємо, хто за що відповідає. Крім того, посаду начальника Генштабу буде розділено на два компоненти. Вона буде розділена на головнокомандувача і на начальника Генерального штабу. Начальник Генштабу буде відповідати за забезпечення, а головнокомандувач - це головний військовий країни", - розповіла заступник голови Міноборони.

У той же час Фролова зазначила, що наступним завданням буде зміна самого міністерства, оскільки "структура застаріла і не відповідає сучасним викликам".

Нагадаємо, виступаючи на урочистих зборах з нагоди 28-ї річниці Збройних сил України, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна прагне наближати армію до стандартів НАТО не на словах, а на ділі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram