ГоловнаПолітика

Зеленський не збирається вести прямі переговори з бойовиками

"Безпосередньо президент з ними не розмовляє і не буде розмовляти".

Зеленський не збирається вести прямі переговори з бойовиками
Фото: телеканал "Украина"

Президент Володимир Зеленський не збирається вести прямі переговори з бойовиками. У той же час він підкреслив, що вони беруть участь в роботі Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна".

"Україна не розмовляє з бойовиками. Але ви повинні розуміти, як це відбувається все ці п'ять років, як відбуваються розмови в тристоронній групі. Там присутні Україна, Росія, ОБСЄ і представники тимчасово окупованих територій. Тобто вони там є. Безпосередньо президент з ними не розмовляє і не буде розмовляти", - заявив Зеленський.

При цьому він додав, що у ТКГ мають бути присутні не тільки представники з окупованих районів Донбасу, а й ті, хто виїхав звідти.

"У тристоронній групі у нас повинні бути представники Донбасу, які переїхали до Києва, інших міст. Якщо говорять: розмовляйте з жителями окупованих територій, ви не знаєте, що їм потрібно. Так давайте розмовляти з усіма, нехай ті, що виїхали, приїдуть до Мінська і теж сядуть за стіл, чому вони переїхали, що сталося?" - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров минулого тижня заявив, що на "нормандському саміті" Україну будуть підштовхувати до прямого діалогу з ОРДЛО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram