ГоловнаПолітика

Порошенко відвідав поранених бійців у військовому госпіталі

Порошенко цікавився, що бійці думають про відведення військ.

Порошенко відвідав поранених бійців у військовому госпіталі
Фото: eurosolidarity

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко разом з нардепом, бойовим генералом Михайлом Забродським в День ЗСУ відвідали військовослужбовців, що проходять лікування в Головному військовому клінічному госпіталі. Про це повідомляє пресцентр ЄС.

"Я тут для того, щоб привітати і подякувати вам", - сказав Порошенко і підкреслив, що нашу армію люблять і поважають українці і боїться ворог.

"Ми робимо все, щоб був мир. Але мир такий, який призведе до звільнення української землі, а не мир на умовах капітуляції, коли ми біжимо з нашої землі", - зазначив Порошенко.

Він поцікавився думкою військових про відведення військ від лінії розмежування. Військові сказали, що те, що їх змушують залишати займані позиції, знижує бойовий дух, тому що вони залишають свою землю, яку обороняли від ворога. Вони розповіли, що в ЗС немає тих, хто б підтримував розведення військ.

Порошенко зазначив, що сьогодні склалася така ситуація, що самі Збройні Сили потребують захисту від спроб переписати історію; від того, щоб "тилові щурі» не атакували бойових солдатів, офіцерів і іноді навіть генералів; від п'ятої колони, яка з'явилася всередині нашої держави і говорить, що захищати державу - це не так важливо.

Політик переконаний, що держава зобов'язана віддавати належне і армії, і кожному військовослужбовцю.

Важливо зробити все для того, щоб розпочатий процес підвищення матеріального забезпечення військовослужбовців продовжився - підкреслив Порошенко. Він констатував, що в цьому році підвищення зарплат і соціальних виплат військовим, на жаль, заморожено і не буде відбуватися.

Порошенко вважає надзвичайно важливим продовження розпочатої програми модернізації військової техніки і озброєння армії. Тим більше, що зараз виконання понад половину оборонного замовлення зупинено.

"Я хочу сказати, що ми з вами - одна команда, яка дуже любить Україну. Команда, яка має не політичні пріоритети, а державні. Для того, щоб нам державу захистити ... Ми з вами - однієї крові", - сказав Порошенко військовим.

Крім того, він поцікавився у бійців як проходить лікування, як вони забезпечені. Військові розповіли, що батальйон "Айдар", який вони представляють, не має пункту постійної дислокації і, виходячи на ротацію із зони проведення ООС, вони опиняються в наметах, не мають елементарних санітарно-побутових умов для відпочинку і відновлення боєздатності.

Кілька військових звернулися з проханнями про допомогу у вирішенні питань з виплати компенсацій тимчасово переміщеним особам.

Порошенко запевнив, що всі ці питання буде тримати на контролі і зробить все необхідне для їх вирішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram