ГоловнаПолітика

Рада виділила 200 млн гривень з Фонду президента на добудову нового корпусу "Охматдиту"

Рада виділила 200 млн гривень з Фонду президента на добудову нового корпусу "Охматдиту"
Фото: День

Верховна Рада виділила на добудову нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" 200 млн гривень, передбачені в держбюджеті на 2019 рік для спеціального Фонду президента з питань підтримки освіти, науки і спорту.

За прийняття законопроєкту №2505 за основу проголосували 353 депутати при мінімально необхідних 226, у цілому - "за" 357 депутатів, передають "Українськi Новини".

У пояснювальній записці зазначено, що в держбюджеті 2019 року передбачено 600 млн гривень на добудову нового корпусу лікарні, але за рахунок великої кількості дорогих матеріалів, які купувалися за кордоном, цього виявилося недостатньо. Президент запропонував скерувати всі кошти фонду на добудову лікарні.

Також наголошено, що нормативно діяльність фонду не була врегульована і витрати з нього 2019 року не здійснювалися і не будуть здійснюватися до кінця року. 31 жовтня 2019 року Верховна Рада внесла зміни до держбюджету-2019, в тому числі скоротивши фінансування Фонду президента на 800 млн гривень, до 200 млн гривень.

"Саме ця сума (200 млн гривень, - ред.) є критичною для прискорення будівельних робіт «Охматдиту» цього року. Ці кошти дозволять закінчити будівництво вже навесні і розпочати закупівлі обладнання за рахунок коштів, передбачених у бюджеті 2020 року. Таким чином ми отримаємо можливість запустити новий корпус наступного року і нарешті виконати обіцянки попередньої команди - добудувати «Охматдит». Людям все одно, хто сидить у кріслі влади, людям головне - мати можливість лікувати своїх дітей у сучасній лікарні. І для мене це теж головне", - прокоментувала рішення Ради у фейсбуці міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

Нагадаємо, перша черга будівництва - перший новий корпус "Охматдиту" - почала приймати пацієнтів 26 квітня 2018 року. На той момент уряд обіцяв добудувати другу чергу до кінця 2019 року, але цього не сталося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram