ГоловнаПолітика

Тимошенко і Штаб захисту землі вимагають від Зеленського провести референдум з приводу земельної реформи

В разі ігнорування вимог людей Національний штаб залишає за собою конституційне право на мирні протести.

Тимошенко і Штаб захисту землі вимагають від Зеленського провести референдум з приводу земельної реформи
Фото: ba.org.ua

Національний штаб захисту рідної землі, до якого увійшли понад 40 політичних і громадських організацій, які виступають проти розпродажу землі, а також партія «Батьківщина», провів перше засідання і затвердив вимоги до президента Володимира Зеленського. У них йдеться про необхідність відкласти прийняття «земельних законів», продовжити мораторій і оголосити референдум, давши народу самостійно вирішити, продавати сільськогосподарську землю чи ні.

«Зеленський знає, що 73% людей проти розпродажу землі. Якщо він усупереч цьому протягне земельні закони, це буде означати, що він працює не на Україну. Це означатиме, що він працює на замовлення, яке йде зовсім з інших сторін, але точно не від народу України. Інакше б він провів референдум та ухвалив би всі рішення за його результатами», - зазначила лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

«Якщо ми не будемо керувати своїми земельними ресурсами – наслідки будуть трагічні. Ми залишимося сировинним придатком назавжди. І ні через які міжнародні суди цього не змінимо. Я хочу, щоб усі ми усвідомлювали, на якій межі стоїмо. Це та межа, за якою України в повноцінному вимірі як незалежної суверенної держави вже не буде», - додала депутатка.

У разі ігнорування вимог людей Національний штаб залишає за собою конституційне право на мирні протести.

«Зараз у нас залишилась остання можливість на щось вплинути. Нам треба єднати зусилля та виходити на єдиний процес захисту України в умовах цієї політичної кризи. Наша команда – за безстрокові акції протесту, як у регіонах, так і в центрі, з усіма зусиллями нашої команди», - зазначила Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram