ГоловнаПолітика

У "Слузі народу" пояснили, чому за призначення Ясько не вистачило голосів

"Процедура була трішки заплутаною".

У "Слузі народу" пояснили, чому за призначення Ясько не вистачило голосів
Даниил Гетманцев
Фото: Юридична газета

Низьку підтримку депутатами від "Слуги народу" під час голосування за призначення головою комітету з питань міжнародної політики Єлизавети Ясько у фракції пояснили "внутрішньою дискусією".

Про це заявив член фракції "Слуга народу" Данило Гетьманцев, повідомляє Укрінформ.

"Була, напевно, внутрішня дискусія. Нас же звинувачують у тому, що ми голосуємо як солдати, але бачите, і дискусія може бути. ... Взагалі, дискусія здебільшого стосувалася процедури визначення нового голови (комітету), тобто нової кандидатури. На думку деяких наших колег, процедура була трошки заплутаною, і тому, можливо, не відповідала тим демократичним стандартам, які вони собі уявляють", - сказав нардеп.

Водночас він зазначив, що проти звільнення старого голови комітету (Богдана Яременка - ред.) у фракції сумнівів не було.

Гетьманцев вважає, що звільнення Яременка з посади голови Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентської співпраці та призначення на неї Єлизавети Ясько Верховна Рада мала розглядати окремими питаннями.

Нагадаємо, що кандидатура Ясько була затверджена, незважаючи на те, що вона програла внутрішні праймериз. Галину Михайлюк підтримали понад 27% учасників опитування, тоді як Ясько - менш ніж 25%. Андрій Костін набрав 18%, Марина Бардіна - близько 12, Святослав Юраш та Олександр Мережко - менш ніж 10%.

11 листопада фракція Партії "Слуга народу" на засіданні підтримала звільнення народного депутата Богдана Яременка з посади голови комітету Ради з міжнародної політики та міжпарламентської співпраці.

5 грудня Рада відмовилася призначити Ясько замість Яременка, який потрапив у секс-скандал. За відповідний проєкт закону № 2534 проголосувала недостатня кількість парламентаріїв - всього 186 за необхідних 226.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram